Idea nak masak cucur maggie nie ketika terbaca majalah Rasa bulan Mac 2011. Majalah nie terbaca semula ketika berkemas rumah. Sambil berkemas, belek-belek la majalah yang ada. Opcoz la lambat siap berkemas..hihihi...
Sebab resepinya mudah dan nampak sedap, jadi Annaz pun try la buat. Hasilnya tidak mengecewakan. Kalau dah sedap, Annaz nak syer la resepinya di sini..
Bahan-Bahan
1 bungkus maggie kari
4 biji bawang merah - tumbuk
2 tangkai daun bawang - hiris halus
4 biji cili merah - belah, buang biji dan potong halus
100 gram daging kisar
100 gram tepung gandum
2 sudu besar tepung jagung
1 biji telur
Air suam secukupnya
Minyak untuk menggoreng
Cara Memasak
1. Rebus maggie hingga kembang dan toskan.
2. Masukkan kedalam bekas berisi tepung gamdum, tepung jagung bersama daging kisar, bawang yang telah ditumbuk dan daun bawang.
3. Masukkan perencah maggie, maggie dan air suam yang bercampur garam. Gaul adunan hingga sebati.
4. Masukkan telur, gaul. Goreng dalam minyak sederhana panas.
5. Hidangkan bersama bersama sos atau kuah kesukaan anda.
Selamat mencuba..
Sebab resepinya mudah dan nampak sedap, jadi Annaz pun try la buat. Hasilnya tidak mengecewakan. Kalau dah sedap, Annaz nak syer la resepinya di sini..
Bahan-Bahan
1 bungkus maggie kari
4 biji bawang merah - tumbuk
2 tangkai daun bawang - hiris halus
4 biji cili merah - belah, buang biji dan potong halus
100 gram daging kisar
100 gram tepung gandum
2 sudu besar tepung jagung
1 biji telur
Air suam secukupnya
Minyak untuk menggoreng
Cara Memasak
1. Rebus maggie hingga kembang dan toskan.
2. Masukkan kedalam bekas berisi tepung gamdum, tepung jagung bersama daging kisar, bawang yang telah ditumbuk dan daun bawang.
3. Masukkan perencah maggie, maggie dan air suam yang bercampur garam. Gaul adunan hingga sebati.
4. Masukkan telur, gaul. Goreng dalam minyak sederhana panas.
5. Hidangkan bersama bersama sos atau kuah kesukaan anda.
Selamat mencuba..
No comments:
Post a Comment